Tyskland och Serbien vidare från grupp D

Långtidsspel från grupp D i fotbolls-VM på kupongen.. Tyskland är de stora mästerskapens lag och kommer som vanligt att gå långt även i denna turnering. Serbien, som imponerade stort i kvalspelet till VM, gör Tyskland sällskap till åttondelsfinal. De två övriga nationer i grupp D, och som enligt mig blir utslaget i gruppspelet är Ghana och Australien.

2,50 gånger pengarna erbjuder Betway, Ladbrokes, William Hill och Sporting Bet på att Tyskland och Serbien går vidare till åttondelsfinal, utan att ta hänsyn till vilket av de lagen som kommer etta och tvåa.

Tyskland går alltid långt i de stora turneringarna. De har flest VM-medaljer av alla länder – 10 stycken. I senaste VM, det i hemlandet, kom de på tredje plats, och i Sydkorea/Japan för åtta år sedan förlorade de finalen mot Brasilien. I EM för två år sedan spelade de åter igen final, den gången blev Spanien blev för svåra. I U21-EM i Sverige förra året tog Tyskland guldet. Tyskland har ett ungt, bra lag och kommer definitivt gå vidare från gruppspelet.

http://images.teamtalk.com/09/03/800x600/Nemanja-Vidic-Rio-Ferdinand1_1989651.jpg

Nemanja Vidic blir masserad av backkollegan Rio Ferdinand i klubblaget.

I förra VM hamnade Serbien (då ”Serbien & Montenegro”) i en väldigt svår grupp med Holland, Argentina och Elfenbenskusten. Med tre raka förluster hamnade man sist i gruppen. Till detta VM har man lottats i en betydligt lättare grupp och utsikterna för avancemang ser goda ut.

Lagets backstjärna Nemanja Vidic från Machester United missade VM sist på grund av skada, kommer spela en viktig roll i Serbiens försvar. Serbien imponerade stort i kvalet där man säkrade VM-spel redan i nästsista omgången. Frankrike tvingades till fortsatt kvalspel.

Australien gick vidare till åttondelsfinal i förra VM där man slogs ut av Italien, som sedan vann hela turneringen, efter en tveksamt dömd straff i 95:e minuten som ledde till mål. Jag ser Australiens chanser att skrälla som små och de får sällskap av Ghana att bli utslagna direkt. Ghana hade verkligen behövt en skadefri Michael Essien i laget för att lyckas i VM. Det hjälper inte att VM spelas i Afrika, Ghaneserna gå inte vidare.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Ons 20:30
Tyskland/Serbien - Ghana/Australien
Tyskland/Serbien vidare
40 kr

2 kommentarer till “Tyskland och Serbien vidare från grupp D

  1. John den skrev:

    Känns som ett stabilt tips. Serbien har ett riktigt starkt lag. Ghana har en intressant generation på gång men räcker nog inte till i år. Blir kul att se hur det går i Serbien – Ghana sen.

  2. Daniel den skrev:

    Serbien har spelat lite darrigt inför vm dock väl? Men håller lite extra på dem. Bra för Milijas att få en bra turnering inför nästa säsong i PL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *