Nytt fiasko för Grekland

Fotbolls-VM i Sydafrika är på god väg att bli den målsnålaste VM-turneringen någonsin. På 14 matcher hittills har det endast gjorts 23 mål, vilket ger ett målsnitt på 1,64 mål per match. Att jämföra med målsnittet på 2,21 mål per match från fotbolls-VM 1990 i Italien, som i nulläget är bottenrekordet.

Varför det har blivit så lite mål i år är svårt att svara på.. Kan det bero på den nya väldigt runda VM-bollen ”Jabulani” som ställer till det för anfallarna? Kanske, men faktum är att innan turneringen startade trodde experterna att den nya bollen skulle missgynna målvakterna mest och på så sätt ge mer mål.
VM är långt ifrån slut och vi får hoppas på mer mål i fortsättningen, men vad jag ville komma till var att när det generellt sett blir lite mål är det mycket tillfälligheter som avgör matcherna och det blir lite riskabelt att spela på 1×2-spel. Därför fortsätter jag att koncentrera mig på långtidsspel.

http://balkanpuls.se/wordpress/wp-content/uploads/zlatan_ibrahimovic.jpg

Sverige slog Grekland med 2-0 i EM 2008 och en viss Zlatan gjorde ett riktigt klassmål upp i krysset.

Grekland kvalificerade sig till VM genom att, lite överraskande, vinna playoff-mötet mot Ukraina med sammanlagt 1-0. Grupp B var enligt mig den svagaste av de europeiska kvalgrupperna och bestod förutom av Grekland också av Schweiz, Lettland, Israel, Luxemburg och Moldavien. Schweiz vann gruppen och direktkvalificerades till VM och Grekland tvingades alltså att kvalspela.

När de skrällvann EM 2004 gjordes det främst tack vare mycket disciplinerat försvarsspel. Både kvartsfinal, semifinal och final vanns med 1-0. I EM senast lyckades inte Grekland återupprepa succén, utan förlorade alla gruppspelsmatcherna och gjorde bara ett enda mål. Med en snittålder på över 27 år har Grekland en av de äldsta trupperna av alla, bland annat är EM-hjältarna Giorgios Karagounis och Angelos Charisteas fortfarande med. Otto Rehagel, 72 år, är VM:s äldste coach.

Grekland imponerade inte i VM-premiären, där man förlorade mot Sydkorea med 2-0. Man har heller inte imponerat i träningsmatcherna inför VM där man förlorat mot Senegal och Paraguay och spelat lika mot Nordkorea.
Jag tror Grekland som vanligt spelar defensivt i de två resterande gruppspelsmatcherna och satsar på snabba kontringar. Med Lagerbäcks mer disciplinerade Nigeria och Argentina kvar att möta kommer det att bli tufft för de trötta gamla grekerna.
Jag är övertygad om att att de åker ut redan efter gruppspelet och tycker att Grekland gör mindre än 1,5 mål totalt i turneringen (under ordinarie tid) till 2,05 hos Betway är spelvärt.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Tor 16:00
Grekland - Arg/Nig ev. fler
Grekland under 1,5 mål i VM
60 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *