England låter Frankrike styra spelet

Jag skulle bli mycket förvånad om Frankrike inte vinner bollinnehavet mot England på måndag. För det första så har Roy Hodgsons spelplan varit uppenbar i de två matcher han har lett laget. Laget har konstant legat djupt ner och väntat på chans till kontring. Försvararna och mittfältarna ligger tålmodigt i täta, disciplinerade rader.

England hade 45% boll mot Drillos mediokra Norge. Mot Belgien, hemma på ett förväntansfullt Wembley, hade laget bara 41% boll och verkade inte ha några problem alls med att belgarna styrde totalt. Många av Englands kontringsbollar misslyckades i båda matcherna och motståndarna kunde fortsätta styra. Jag har nog aldrig sett ett engelskt landslag som haft så lite vettigt spel. Hodgson lär knappast ändra takter mot ett bättre, spelskickligare lag som Frankrike.

Även om ett fulltaligt England hade velat styra spelet så är jag tveksam till att de hade klarat av att ha mest boll. Det brittiska spelsättet funkar inte bra på den här nivån och det är svårt att få igång nåt annat då det är inpräntat i spelarnas DNA. De är inte tillräckligt bekväma med boll heller för den delen. Mot Frankrike kommer troligtvis Gerrard, som har en fetisch för hollywoodbollar, och Parker, som är betydligt bättre utan boll än med, starta i mitten. Lär inte bli mycket tiki-taka på mitten om man säger så…

Frankrike har betydligt fler bollsäkra talanger i alla lagdelar som kan styra spelet på den här nivån. Till skillnad från Hodgson så vill de dessutom föra spelet, som citatet nedan från coachen Laurent Blanc visar.

”When I first started as national team coach, I told the players a few of my principles: I like passing the ball around and I like to keep the ball. I like it when the ball is played out from the back.”

Unibet ger 1,50 för att Frankrike har ”flest bollinnehav” (ligger under statistikspel) och jag spelar det med rätt hög insats. Så länge inte fransmännen får en tidig utvisning eller faller ihop totalt så borde England inte kunna matcha eller få mer bollinnehav än Frankrike så ofta som 44% av gångerna.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Mån 18:00
Frankrike - England
Frankrike har ”flest bollinnehav”
25 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *