Ronaldo underpresterar för Portugal

Jag har kollat runt lite på odds för head-to-head-spel mellan spelare från olika nationer och har hittat ett par intressanta. Det känns som om Betway” href=”http://betway.com/partner?track=FB57C48F115857652493BC682B0C3C878FD43448&asset_id=338″ target=”_blank”>Betway har övervärderat både Cristiano Ronaldo och Portugal och de ger 1,95 för att Messi ska göra fler mål än Ronaldo.  Med tanke på Ronaldos landslagsform och att Portugal har svårare spelschema så känns det absolut värt en peng.

Ronaldo har bara gjort 2 mål sen 2007, varav endast ett i EM 2008, och man känner inte alls igen honom när han drar på sig landslagströjan. Portugal imponerade inte i kvalet och tog sig med nöd och näppe vidare. Ronaldo hjälpte inte till med ett endaste mål konstigt nog. Även om han såklart har kvaliteterna till att bidra till målskörden så tror jag inte det blir många för honom i VM. Portugal har en svår grupp och det är långt ifrån säkert att de tar sig vidare. Om de gör det så känns grupptvåa mer troligt, vilket betyder att risken att de möter Spanien i åttondelsfinal är stor. Portugal kan trilla boll fint men effektiviteten och spetsen framåt är ofta under all kritik. De skulle inte förvåna mig alls om de får problem att ens ta sig igenom Nordkoreas hårt kämpande försvarsmur.

Argentina är såklart ett osäkert kort med den oberäknelige Maradona som coach men de har ändå en väldigt tacksam grupp. Messi fick inte så mycket speltid i VM 2006 och är nog väldigt sugen på att även leverera på den här nivån och vara med och skapa historia. Han har visat att han kan prestera när det verkligen gäller och trots Argentinas mediokra kval så vågar jag definitivt inte tippa emot att Messi gör ett bra VM.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Fre 16:00
Messi - Ronaldo
Messi gör fler mål än Ronaldo
37 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *