Förlängningar är HV:s melodi

Jag såg förra SM-finalen i ishockey där jag tyckte att HV 71 var det klart bättre laget. Djurgården klamrade sig fast och tog matchen till förlängning mycket tack vare strålande målvaktsspel av Gustav Wesslau. I förlängningen sedan kunde Jukka Voutilainen skjuta segern till HV efter snyggt förarbete av Martin Thörnberg.

Det var HV:s sjätte vinst i förlängning i slutspelet på 6 försök så här långt (2 gånger mot Timrå, 2 gånger mot Skellefteå och 2 gånger mot Djurgården). Djurgården har vunnit 2 av 5 förlängningar i detta slutspel, ingen mot HV.

På grund av läktarskandalen i förra matchen i Globen, då Djurgårdsklacken kastade ner saker på läktaren nedanför och på isen, stänger HV bortasektionen för Järnkaminerna, som Djurgårdens supportrar kallar sig. Platserna/biljetterna kommer förmodligen att säljas till hemmasupporters istället. Ett ökat publikstöd för HV 71 alltså!

Jag spelar på att HV 71 vinner med 2 mål eller mer hos Bwin (1×2 hcp HV71 -1) till oddset 2,55 och att HV71 vinner inklusive förlängning hos Expekt till oddset 1,50.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Ons 19:30
HV 71 - Djurgården
HV 71 (inkl. förlängning)
100 kr

5 kommentarer till “Förlängningar är HV:s melodi

 1. Daniel den skrev:

  Antar att detta ska vara din ”insurance” för ditt andra tips? 🙂

 2. Daniel den skrev:

  Såg bara väldigt lite av matchen då jag hade koll på Villa-matchen men det kändes som om HV var det starkare laget i förlängningen. Oväntat resultat

 3. Viktor den skrev:

  I första perioden var det spel mot 1 mål, 1-0 till HV var i underkant.. Andra perioden såg jag inte mycket av men såg att HV vann skotten stort..
  I tredje spelade HV lite på resultat vilket kom att straffa sig.. Difs kvitteringsmål var dock mycket turligt. Ett skott som tar en spelare i bröstet i en båge över Stefan Liv och stolpe in. Med någon minut kvar av matchen sköt HV i ribban i spel 5 mot 3.

  I förlängningen var det HV som dominerade igen, men dif gjorde det avgörande målet med typ 6 sekunder kvar av period 4.
  Kul för dif men tråkigt för mig =P

 4. Daniel den skrev:

  Såg de sista tio minuterna av matchen. Trodde absolut att HV71 skulle göra mål med 5 mot 3-spel. Fantastiska räddningar och flyt höll Djurgården kvar i matchen. Oflyt för dig men då får väl tillbaka för stolpen i Åtvidaberg 🙂

 5. Viktor den skrev:

  Lasse Anrell på Aftonbladet skriver skriver: ”HV:s bästa match i slutspelet.. och ändå förlorade man med ett magplask” =/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *