Salem Al Fakir går vidare till final direkt

Det första vårtecknet har kommit i och med den första deltävlingen i Melodifestivalen 2010. Örnsköldsvik heter staden där spektaklet ska arrangeras och artister som Ola Svensson, Jessica Andersson, Anders Ekborg och Salem Al Fakir finns på plats för att underhålla. Dessa 4 är också troligtvis de som gör upp om de 2 finalplatserna till Globen..

Ola Svensson tävlar i festivalen för andra gången.. 2008 tog han sig till andra chansen med låten ”Love in Stereo”. ”Unstoppable” som han tävlar med i år är sämre.. väldigt monoton låt!
Jessica Andersson bildar duon Fame tillsammans med Magnus Bäcklund. Fame har vunnit Melodifestivalen 2003 och kom på sjätte plats i finalen 2004. På egna ben har Jessica varit med 2 gånger tidigare och då har det inte gått lika bra. Som bäst har hon tagit sig till andra chansen. ”I Did It For Love” heter låten hon tävlar med den här gången. En fin ballad men inte tillräckligt bra för att gå direkt till final.

Anders Ekborg, skådespelare och musikalsnubbe, sjunger ”The Saviour”, en slags operapop-låt som jag tror kan gå hem hos de flesta. Kanske att publiken är lite mätta på den här typen av låt så snart efter Marlena Ernman.
Salem Al Fakir är nummer 8 och sist ut i startfältet, vilken visat sig vara ett bra startnummer.. Jag tycker ”Keep On Walking” som låten heter är bra, i alla fall det man får höra hittills. Den låter inte heller som någon annan låt i startfältet, vilket jag tror är viktigt för att inte låten ska tappa röster till andra låtar som låter liknande.

3,0 hos Expekt att Salem Al Fakir blir en av de 2 som går direkt till final.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Lör 20:00
Salem Al Fakir - Ola, Jessica m fl.
Salem till final
120 kr

3 kommentarer till “Salem Al Fakir går vidare till final direkt

  1. John den skrev:

    Det var oväntat, första schlagertipset på bloggen. Där har vi ett tips jag inte hade gillat att följa på TV 🙂

    Jag kan inget om låtarna men känns som Al Fakir ska ha en bra chans med sin popularitet.

  2. Daniel den skrev:

    Förresten. Låten var inte bra =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *