Swansea visar Villa hur man vårdar bollen

Aston Villa är ett medelmåttigt lag som inte har imponerat ett dugg på mig den här säsongen. De hade legat i skiten om det inte var för Bents målskytte och Agbonlahors individuella briljans. Som väntat från ett av McCleish’s lag så är det inget vackert spelande lag som kan styra spelet. Bollinnehavet har de bara vunnit en enda gång (hemmapremiären mot Blackburn, 51% – 49%). Förutom att de inte har materialet till att styra spelet så har jag i vissa matcher, Newcastle hemma bl.a., blivit förvånad över hur lite de arbetar och pressar motståndarna när de inte har bollen. Swansea kommer att älska detta.

Villa har i snitt runt 41,5% i bollinnehav på bortaplan och trivs bättre hemma i Birmingham. De hade så lågt som 30% senast mot ett totaldominerande Spurs och mot andra spelskickliga lag som QPR (41%), Man City (36%), Wigan (39%) och West Brom (39%) har de fått känna minst på bollen.

Swansea är bland de bäst spelförande lagen i ligan – säg vad man vill om deras effektivitet, men behålla bollen kan dem. De snittar 59,6% hemma och 51,6% borta. De har lyckats bra mot topplagen, men haft som mest boll mot mitten- och bottenlag: Wigan (64%), Sunderland (62%), Stoke (59%), Bolton (69%) och Norwich (60%).

Swansea borde ha närmare 60% bollinnehav mot ett lag som Aston Villa, minst, och jag lirar därför Swansea över 55,49% bollinnehav till 2,05 hos Expekt. Jag hade definitivt väntat mig en högre lina eller lägre odds.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Sön 14:30
Swansea - Aston Villa
Swansea över 55,49% bollinnehav
33 kr

2 kommentarer till “Swansea visar Villa hur man vårdar bollen

  1. erik den skrev:

    upp med mer tips 😀

  2. John den skrev:

    Vi håller med om att det har vart ont om tips ett tag =). Själv har jag börjat tippa igen efter ett break, men jag går på kvalitet före kvantitet. Hoppas att mina kollegor får mer tid och möjlighet att få ut lite tips med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *