Man City låter Arsenal styra spelet

Manchester City spelar med alldeles för negativ taktik för min smak med tanke på materialet de har. Idag lär Mancini ligga lågt och tight med laget  och Arsenal bör få mycket bollinnehav. Expekt ger 1,85 för ’Arsenal över 54,49% bollinnehav’ och det brukar de klara. Det känns som om matchbilden kommer att gynna detta spelet.

Arsenal – Manchester City låter ganska intressant på papper men jag tror det kan bli en tråkigare match än väntat. Mycket är på spel i toppstriden och Mancini vore nog ganska nöjd med ett kryss. Vi får nog se ett tight, hårdjobbande Cityförsvar som satsar på kontringar eller hoppas på att ensamme Tevez på topp kan göra något magiskt på egen hand. Man City spelar ofta tråkig, negativ fotboll och speciellt nu när de möter offensivt starka Arsenal så bör de definitivt vara konservativa när de går framåt. Jag kan tänka mig att vi under en stor del av matchen kommer att få se ett Arsenal som gång på gång försöker tråckla sig igenom murarna City ställer upp. Ungefär som senast när de möttes på Emirates (0-0 i april och Arsenal hade 59% bollinnehav). Underspelet ser rätt spelvärt ut också men när Arsenal spelar brukar jag undvika det.

Om vi ser till statistiken så har Arsenal haft minst 55% boll i de 6 senaste mötena i alla tävlingar (65%, 59%, 61%, 60%, 58%, 66%). Detta inkluderar 2 matcher då Man City har vunnit med 3-0 och en 4-2-seger. Alla Arsenals hemmamatcher i ligan har slutat med minst 55% bollinnehav för the Gunners förutom premiären mot Blackpool (54%). Och vi vet ju hur gärna nykomlingarna vill hålla i bollen de med.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Ons 20:45
Arsenal - Man City
Arsenal över 54,49 % bollinnehav
23 kr

2 kommentarer till “Man City låter Arsenal styra spelet

  1. Daniel den skrev:

    Enligt soccernet igår var det ett ganska stort övertag för Arsenal bollinnehavmässigt. Good job. Förstår inte hur Arsenal inte kunde sätta en boll. Var det 4 ramträffar?

  2. John den skrev:

    Över 62% enligt skysports.com (som expekt går efter). Easy peasy. Man City lika negativa som jag hade hoppats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *