Ett överlägset försvar kan avgöra för Everton mot Blackpool

Blackpool fick sin första hemmavinst senast men jag ser fortfarande mycket brister i spelet som jag tror ett formstarkt Everton kan utnyttja. Jag spelar Everton till 1,83 hos Betsson.

Blackpools vinst mot West Brom i måndags ska inte överskattas då gästerna spelade med 2 man mindre i 60 min. Ändå hade West Brom nog med lägen för att kunna ha fixat en kvittering. Nu när de har tagit sin första hemmavinst kanske de omedvetet eller ej slappnar av lite och tappar lite av sin ’edge’.

Jag tycker Blackpools spelstil passar på bortaplan bättre och de har plockat fler poäng där. Nu får de anfalla mot ett mycket skickligt Evertonförsvar som har hållit nollan i 4 av de 5 senaste matcherna och som själva kan utnyttja luckor i ett underlägset Blackpoolförsvar. Försvaret har inte sett stabilt ut alls och bjuder på för mycket. Samtidigt är anfallet lite ineffektivt. T.o.m Man City lyckades skrapa ihop en vinst på Bloomfield Road utan att ha spelat så bra som hemmalaget. Cathcart är dessutom tveksam idag så de kan få ändra om lite.

Evertons form är bra just nu så om de bara försvarar på samma sätt och tar sina chanser så ska de ha god chans. De är ändå det bättre laget och ska vinna såna här matcher om de vill få en Europacupplats.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Lör 16:00
Blackpool - Everton
2
33 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *