Linköping är starka bakåt men levererar inte framåt

Både Linköping och Djurgården har tappat flera tunga offensiva spelare sen ifjol och det har märkts hittills. Visst har Djurgården fått igång målskyttet det senaste, med 6 mål framåt på 2 matcher, men det har varit hemma i Stockholm. Det blir annorlunda när de ska till Linköping och möta deras starka försvar. Under 2,5 mål ligger absolut närmast till hand i den här matchen och när Bwin ger helt ologiska 2,20 så spelar jag mer än gärna.

Båda lagen har blivit av med sina bästa målskyttar från fjolåret, mycket tack vare den amerikanska ligans framfart. Linköping har drabbats värst då Landström (12 mål), Asllani (12 mål) och Seger (5 mål) stod för runt 65% av lagets mål ifjol. I år har det bara blivit 4 mål på lagets 6 matcher och mittbacken Rohlin är bäste målskytt med 2 stycken. Det säger en del om problemen de haft. Båda nykomlingarna, Jitex och Tyresö, har hållit nollan när de kommit på besök. Underspelet har satt i alla lagets matcher och jag förväntar mig inte att de ska börja ösa in mål idag.

Inte mycket bättre är det i Djurgården som har tappat stjärnan Sandell Svensson (14 mål), Callebaut (9 mål) och Sällström (8 mål). De var iofs imponerande mot Örebro senast (4-2) men i början av säsongen hade de samma problem som Linköping. En nackdel idag är att det imponerande nyförvärvet Sarah Michael, som har gjort 1 mål och 4 assist hittills, är på landslagsuppdrag med Nigeria. Hon låg bakom alla Rebecca Johnsons tre mål senast och utan henne som kan servera finfina pass så blir de mindre farliga framåt. Linköping har dessutom ett starkt försvar som sällan släpper in mycket.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Ons 19:00
Linköping - Djurgården
Under 2,5 mål
45 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *