Full omgång i Elitserien och intressanta spel

Full omgång i Elitserien i hockey i afton, och i mitt blickfång är E4-derbyt Södertälje mot Linköping samt HV 71 mot Djurgården.

Linköping fick en snöplig start i förlustpremiären (2-6) hemma mot HV 71 i måndags. Två utvisningar direkt i inledningen av matchen emot sig och Jukka Voutilainen kunde göra både 1-0 och 2-0 för gästerna i power play. Totalt sju av åtta mål kom efter spel med en man mer på banan. LHC gjorde bara två av dessa trots att de hade power play i fem minuter längre än HV 71. Hemmalaget spelade bra och skapade många lägen men saknade skärpa i avsluten.

Södertälje har haft det tufft under försäsongen och förlorat mot bland annat LHC med 4-1.
Linköping tar snabb revansch och vinner mot det sämre laget Södertälje till oddset 1,85, spelas hos Expekt.

Förra säsongens och förmodligen även årets bästa kedja hittar vi i HV 71. Martin Thörnberg – Johan Davidsson – Jukka Voutilainen gjorde hela 170 poäng i förra årets elitserie (135 i grundserien, 35 i slutspelet.) I måndags mot Linköping blev det sju poäng av trion, alla i power play.
Inför den här säsongen har Djurgården tappat de viktiga poängplockarna Fredrik Bremberg till KHL och Niklas Anger till Timrå. Det juniorbetonade DIF har ändå imponerat i träningsmatcherna och vunnit den svensk-finska turneringen Nordic Trophy. I finalen besegrades Linköping med 4-1. I Jönköping blir dock motståndet för svårt för Hardys pojkar.

1,65 gånger pengarna spelas på att HV 71 vinner matchen hos Expekt. HV 71 vann träningsmatchen förra månaden lagen emellan med 3-2.

Övriga matcher ikväll är: Skellefteå – Luleå, MoDo – Frölunda, Timrå – Brynäs och Färjestad – Rögle.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Tor 19:00
Södertälje - Linköping
2
100 kr
Tor 19:00
HV 71 - Djurgården
1
100 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *