Vanligt med målsnåla slutspelsmatcher i innebandy-VM

Underspelet lockar när Finland och Tjeckien möts i semifinal i damernas innebandy-VM. Tjeckerna har en stark defensiv och Finland öser sällan in mål när de möter de bästa lagen. I en sån här viktig match mellan 2 relativt jämna lag så tycker jag att under 9,5 mål till 1,85 hos Bet365 känns bra.

Finland har väl inte glänst för mycket i VM ännu, trots klara vinster mot Australien, Tyskland och Polen. Hade Sverige eller Schweiz mött dessa lag så hade siffrorna garanterat blivit större. Lettland är det tuffaste lag de har stött på och då vann de bara med 4-0. Liknande mönster har man sett hos Tjeckien som slog Ungern och Slovakien med ett tiotal bollar men hade svårt att bryta ner hyfsade nationer som Norge (3-2) och Danmark (5-1). I slutspelsmatcher mellan jämnare lag är det inte ovanligt att det blir måttligt med mål. Endast 4 av 13 slutspelsmatcher har gått över 9,5 mål hittills, och då har det i de flesta fallen varit stor klasskillnad mellan lagen. Finland är favorit idag och Tjeckien kommer att få förlita sig på sin duktiga defensiv för att få ett resultat.

När dessa 2 lag möttes i bronsmatchen i VM 2009 vann Finland med 3-1. I gruppspelet i VM 2007 vann Finland med 5-1. Under 10 mål ska ha god chans att sitta även idag.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Lör 19:10
Tjeckien - Finland
Under 9,5 mål
26 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *