Catalans har bättre chans än vad oddsen visar

Catalans Dragons har haft en tung inledning på säsongen tack vare alla skador. Idag kommer 4 spelare tillbaka och efter en uppmuntrande insats mot Leeds senast så känns det som de möjligen kan knipa en seger idag. Bradford har en del bra spelare men är ojämnt och gör sällan mycket poäng i en match. Att Ladbrokes ger 2,37 för en Catalans-seger känns för högt då mötena mellan lagen brukar bli jämna. Det känns som om vinstchanserna ligger närmare 50/50 än så och ettan måste testas.

Catalans har bara 2 vinster på 10 matcher hittills men de är egentligen ett bättre lag än så. Skador på ordinarie spelare har stört en hel del. Nu har viktige Thomas Bosc ett par matcher under bältet och tills idag får laget tillbaka både Baille, Sa och Casty från skada och Walker från avstängning. De behöver en seger nu för att vända trenden och minska pressen på deras coach. De spelar bättre hemma i Katalonien och deras fans kan hjälpa dem fram till en seger i vad jag förväntar mig blir en ganska tät match.

Bradford har plockat en del poäng det senaste men det är sällan med stor marginal. De fick ”bara” 20-16 mot Crusaders och 19-12 mot usla Harlequins. Mot Leeds i derbyt ledde de stort innan de fick nöja sig med oavgjort, 20-20. De har haft en del svåra matcher men de har ändå haft problem med att göra många poäng. Speciellt borta där de snittar runt 10 poäng/match. De har precis som Catalans haft det lättare på hemmaplan. De har ett bra facit nere i Perpignan men jag tror att ett förstärkt och motiverat Catalans möjligen kan ta 2 poäng idag.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Lör 18:30
Catalans - Bradford
1
22 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *