Norge är en av många storfavoriter i Innebandy-VM

Imorgon börjar Innebandy-VM och det är ett av mina favoritevenemang att tippa på. En anledning är att spelbolagen inte har nån jättekoll på många av nationerna och det är lätt att hitta lockande odds. Speciellt nu i början av turneringen. Det är 6 matcher som spelas imorgon och jag förväntar mig 6 klara vinnare. Det är bara att ta en titt på oddsen för att se vilka de är. Ofta är det stor klasskillnad i gruppspelen så det är handikappsspel och målspel som det är intressanta. Nån större risk för skrällar brukar det inte vara.

Mitt första spel är ett handikappsspel som inte behöver någon längre motivering. Rutinerade Norge är rankat sexa i världen och möter ett Ungern som kvalat in till A-VM för första gången. Ungern ligger på 18:e plats i rankingen, sämre än länder som Japan och Singapore som blev slaktade av de bra lagen i A-VM senast. Japan hade 3-46 i målskillnad i VM 2010 och Norge slog då Japan med 18-1. Japan slog Ungern med 5-2 i B-VM 2008. Det säger en del om Ungerns status i innebandyn. De flesta spelarna lirar i inhemska ligan eller en bit ner i divisionerna i Sverige. Ungern har inte mycket erfarenhet av att möta toppnationer och skillnaden i kvalitet är enorm mellan A- och B-VM. Det här ska bli en mumsbit för norskarna. Linan ser låg ut så Norge (-8,5) spelas till 1,75 hos Nordicbet.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Sön 16:30
Norge - Ungern
Norge (-8,5)
32 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *