Decimerat Arsenal har en tuff uppgift i Wales

Det känns svårt att hitta en bra motivering till varför oddset på Arsenal ligger under två gånger pengarna idag. Swansea hemmafacit, plus Arsenals skador och ineffektivitet, gör att Swansea (+1 hcp) till 2,02 hos Betsson spelas.

När lagen möttes på Emirates Stadium i höstas var det bara en rejäl tabbe av Swanseas målvakt Vorm som skiljde lagen åt (Arsenal vann med 1-0). Swansea stod emot bra och Arsenal var, precis som nu, trubbigt och ineffektivt framåt. Tiden då de regelbundet kunde vinna med 3-4 bollar känns långt borta. Förutom Van Persie har de inte många spelare som kan bidra med mål regelbundet.

Arsenal har fortfarande löjlig otur med skador: Sagna, André Santos, Jenkinson, Coquelin, Vermaelen, Wilshere, Diaby & Gibbs är borta, medan Mertesacker och Rosicky har varit sjuka under veckan och är tveksamma. Arteta ryktas ha skadat sig med. Även Gervinho och Chamakh är borta p.g.a Afrikanska Mästerskapen. Djorou och Miquel kommer troligen starta som ytterbackar och det blir en svaghet Dyer, Sinclair och Routledge kan utnyttja.

Swansea har bara förlorat en match på Liberty Stadium – 0-1 mot Man United – och är ruskigt stabila defensivt. Hur matchen än slutar så tror jag inte det kommer skilja mycket mellan lagen. Efter Swanseas 1:a bortaseger mot Villa senast så bör självförtroendet vara bra och minst 1 pinne idag ska de ha bra chans till.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Sön 17:00
Swansea - Arsenal
Swansea (+1)
30 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *