Sveriges innebandydamer möter enkelt motstånd igen

De flesta spelbolagen har haft ett patetiskt utbud av odds från Dam-VM i innebandy än så länge men hos Svenska Spel hittar jag ett intressant spel ikväll. Sverige slog USA med hela 28-1 i VM 2009 och då Sverige känns snäppet vassare nu, medan USA till stor del har samma trupp, så känns Sverige (-19) värt att testa till 1,95.

USA har en blandning av riktiga amerikanare och européer som har kvalificerat sig för deras landslag. Oavsett om de spelar i USA eller i lägre divisioner i Europa till vardags så får de sällan möta motstånd av detta kaliber och kommer inte att ha mycket att säga till om. Det blir försvarsspel till 99% och när de lyckas ta sig in i Sveriges planhalva med boll lär det bli svårt att få bra lägen. Nån boll kan de möjligen få in. Innebandyspelare är alltid poängkåta så det är ingen risk att Sverige tar det för lugnt när siffrorna rinner iväg. Det finns diverse målrekord och poängligor att tänka på =).

Sverige har fördelen av att de mer eller mindre hade powerplay-träning mot japanskorna igår, som dessutom gav bort bollen så fort de fick den, medan USA hade en tuffare match mot danskorna (6 timmar senare dessutom). USA lär ha fått jobba betydligt mer i sin match och då kan det inte vara så kul att få möta Sverige mindre än 24 h senare. Hur fräscha i benen kommer backarna Jumppanen (född 1967) och Odegard (f.1966) vara? =)

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Tis 16:30
Sverige - USA
Sverige (-19)
28 kr

3 kommentarer till “Sveriges innebandydamer möter enkelt motstånd igen

 1. John den skrev:

  30-0! Pinsamt stora siffror =)

  Beslutet att utöka till 16 lag i ett A-VM var inget vidare, de borde ha väntat ett antal år till. Såna här matcher känns lagom meningsfulla..

  • alex den skrev:

   härligt! tänkte rygga dig på spelet men gjorde det aldrig.. ångrar det nu. kolla om du hittar någe roligt spel inför imorgon eller till helgens matcher 🙂

   • John den skrev:

    Synd =). Det kan nog bli fler spel från innebandy-VM och engelska fotbollen till helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *