Everton ofta för stora favoriter på Goodison Park

Det har stört mig i flera år nu att oddset nästan alltid är för lågt på Everton när de spelar hemma. Jag vet inte hur det är motiverat att de står i löjligt låga 1,53 idag. Ettan har garanterat hamnat på för många svennebanan-tripplar för att det på oddset ser ut som om det är en spik. Jag spelar åtminstone med glädje Norwich (+1, asian handicap) till fina 2,10 hos Bet365. Pengarna tillbaka på uddamålsförlust.

I många av Evertons hemmamatcher jag har sett de senaste åren mot mitten- eller bottenlag så är det samma visa: Everton är för stor favorit, fast de nästan alltid får problem som spelförande lag att bryta ner motstånd med sitt stela, förutsägbara, brittiska spel. Ofta har de max ett kryss i halvtid och de gånger de vinner så avgör de sista kvarten med stor möda. I höst har det startat sämre än vanligt t.o.m: statistiken 2-1-4 och bara 7 gjorda mål på 7 hemmamatcher. Inget genidrag av Moyes att ha en trupp utan en vettig målskytt på topp..

Norwich har däremot inga problem alls med att hitta målet, deras 24 mål är bäst utanför topp-5. Synd för dem bara att de har lite väl många åsnor i försvaret, annars hade det blivit fler poäng. Laget är sällan uträknat, även mot vissa av topplagen har de haft lägen nog för att fixa poäng, och de har bara förlorat med mer än ett mål i 3 matcher (mot Man City, Man United och Chelsea, vilket inte är nåt att skämmas för). Gör Norwich bara ett mål så ska det här tipset räcka långt, de kan mycket väl få med sig poäng hem också.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Lör 16:00
Everton - Norwich
Norwich (+1)
33 kr

2 kommentarer till “Everton ofta för stora favoriter på Goodison Park

  1. Vackert spelat! Tvekade in i det sista (tycker Norwich är så ojämna) och ryggade till sist bara med väldigt liten insats. Men men, ett vunnet spel är alltid ett vunnet spel!

  2. John den skrev:

    Tack. Norwich är lite luriga ja, men det kändes hela tiden som att man som minst skulle få pengarna tillbaka på den här. Everton var uddlösa, trots alla sina skott, så det var skönt att det blev tillskott i kassan ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *