Formstarka FC Helsingborg tar ett grepp om en slutspelsplats

FC Helsingborg tar idag emot Linköping i ett viktigt möte om slutspelsplatserna, där vinnaren kan göra ett litet ryck. Det känns helt klart fördel Helsingborg tack vare deras form, rutin och hemmaplan. Helsingborg spelas till 1,55 hos Expekt.

Helsingborg vann 8-7 när de möttes uppe i Linköping i höstas. Starkt med tanke på att Linköping är svårslagna hemma. Då var inte ens Helsingborg i någon vidare form ens. De började säsongen ojämnt och många spelare hade inte kommit igång ordentligt. Efter VM-uppehållet har de spelat mycket bättre och hittat en jämnare nivå. Andrafemman med Anderberg & Gullstrand har äntligen kommit igång med. De har vunnit 3 av de 4 senaste och gjorde det bra även i förlusten mot Dalen, trots flera viktiga spelare borta. Helgesson & Lundberg är inte med i truppen idag men måltjuven Manner är med trots skadeproblem senast. Förhoppningsvis klarar han att spela en del då han trivdes bra mot Linköping senast (4 mål) och är en riktig matchvinnare.

Linköping känns på nedgång och nu när kampen om slutspelsplatserna hårdnar så kan pressen och deras brist på rutin märkas. De är inget vidare på bortaplan, och har inte lyckats speciellt bra borta mot de vassaste lagen i serien. Helsingborg ska ha en god chans att ta det här.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Sön 16:00
FC Helsingborg - Linköping
1
49 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *