Helsingborg har större chans i TV-matchen än oddsen visar

När jag först såg oddsen för dagens TV-match mellan Pixbo och FC Helsingborg i Superligan så tyckte jag att oddset på bortalaget stack ut. Det skiljer inte mycket i kvalitet mellan spelartrupperna och TV-matcher har en tendens att bli väldigt tighta. Därför känns Svenska Spels 2,90Helsingborg spelvärt till en mindre slant.

Som sagt tycker jag inte att det skiljer så mycket mellan lagen och jag förväntar mig att båda kommer att fightas om de sista slutspelsplatserna i slutet på säsongen. Helsingborg har ett bättre försvarsspel men Pixbo är vassare framåt. Detta kan avgöras på vilket lags matchvinnare som är hetast för kvällen.

Helsingborg har underpresterat hittills men kan slå alla på en bra dag. Att de möter ett bra lag framför TV-kamerorna kan nog göra gott och minska chansen för en plattmatch. De spelade bra i TV-matchen mot AIK, där de lika gärna kunde ha vunnit, och slog Storvreta senast. Matchbilden idag kan passa dem då jag förväntar mig att Pixbo styr och Helsingborg ligger lågt och hugger på kontringar.

Pixbo har bara vunnit en hemmamatch hittills (Mullsjö..) och lyckades bättre borta ifjol med. Kan det bero på att stämningen i Wallenstamhallen oftast påminner om ett bibliotek (förutom ett par gånger per match då småbarn skanderar ’Pixbo, Pixbo’ )? De har även varit duktiga hittills på att tappa vinnande positioner i 3:e perioden. Det hände nu igen mot Balrog senast när jag typiskt nog tippade på dem. Jag litar inte på dem hemma till 1,75 och känner att spelvärdet helt klart ligger på 2:an.

Matchen sänds i TV4 Sport ikväll så sent som 20.05.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Mån 20:15
Pixbo - Helsingborg
2
10 kr

2 kommentarer till “Helsingborg har större chans i TV-matchen än oddsen visar

  1. sam den skrev:

    bra spel!

  2. John den skrev:

    Tack. Synd att Helsingborg inte vann på normal speltid bara. Helt otroligt att Pixbo kryssar och förlorar i förlängningen ännu en gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *