Tätt försvarsspel är Luleås nyckel till seger mot Färjestad

Omgång elva i elitserien i hockey avslutas med matchen Färjestad-Luleå. Jag var på plats i Löfbergs Lila Arena 2007 och såg Färjestad utklassa Luleå med 8-3. Det är dock en ovanlig företeelse att det blir så mkt mål mellan dessa båda lag. Oftast är det mycket kamp med lite mål.  Mitt spel är att Färjestad gör under 2,5 mål (under ordinarie matchtid) till 2,10 hos Ladbrokes.

I fjol möttes lagen vid fyra tillfällen och det blev endast tio mål totalt under ordinarie speltid. Färjestad gjorde fyra av målen. Luleå vann båda matcherna i Karlstad, båda med 2-1, varav den ena efter förlängning.

På de senaste sex matcherna har Färjestad gjort mer än två mål endast vid ett tillfälle. Samtidigt är Luleå är oerhört stabila bakåt och har bara släppt in 17 mål under ordinarie tid hittills. Det ger ett snitt på 1,7 insläppta mål per match vilket är bäst av alla lag i serien.

Såhär kommenterar Niklas Olausson inför matchen på Luleås hemsida:
”-Vi vet att Färjestad är ett bra hockeylag som fått hem många duktiga spelare och även värvat bra spelare från oss. Men det gäller att vi är tajta bakåt för offensivt så får vi våra chanser och det gäller bara att ta tillvara på dem.”

Färjestad får klara sig utan bäste poängplockaren Christian Berglund som är skadad. Man får även klara sig utan Marcus Paulsson. I Luleå saknas Sebastian Meijer och Pierre Johnsson.
David Rautio med en räddningsprocent på 93,40 vaktar Luleås mål ikväll.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Tis 19:00
Färjestad - Luleå
FBK U 2,5 mål
30 kr

3 kommentarer till “Tätt försvarsspel är Luleås nyckel till seger mot Färjestad

  1. Viktor den skrev:

    haha FBK gör tredje målet med 16 sek kvar.. Otur!

  2. John den skrev:

    Du har haft lite oflyt med sena mål det senaste kan man säga.

  3. Daniel den skrev:

    Dragan missar öppet mål (tur) men Åslund satte den i svår vinkel (otur). Man minns ju den sista mest så vi får kalla det otur. Jag är glad ändå då mitt lag vann 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *