Jitex och Djurgården har stora problem med målskyttet

I Damallsvenskan har i snitt 64% av matcherna slutat med över 2,5 mål. Men det känns som att oddset på över 2,5 mål ofta sitter för lågt oavsett vilka som spelar. Jitex – Djurgården känns som ett sånt exempel idag. Överspelet ger runt 1,60-1,65, trots båda lagens problem med målskyttet och att det är en oerhört viktig bottenmatch. Under 2,5 mål testas istället till fina 2,20 hos Bet365.

Jitex har faktiskt inte gjort mål i ligan på hela 522 min – nästan 6 hela matcher. Tränaren Stefan Rehn har klagat på att det saknas mod och skicklighet i sista tredjedelen. Det ser inte ljust ut på forwardssidan heller. Lagets bästa målskytt Annica Sjölund (4 mål) är borta säsongen ut, Christina Julien är hemma i Canada och Elin Carlsson har varit ett frågetecken inför idag (hon är iaf med i truppen). Frågan är var målen ska komma ifrån.

Liknande problem har Djurgården haft hela säsongen. De har bara gjort mer än ett mål i en enda match (2-1 mot nästjumbon AIK) och 8 mål på 14 matcher är helt klart underkänt. Jessica Landström är en fin förstärkning men hon behöver ju också spelare bakom sig som kan skapa chanser.

Matcher mellan lag i bottenhalvan brukar inte bli målfester i den här serien just för att det saknas kvalitet framåt. Då den här matchen kan bli ångestfylld (om Jitex förlorar hamnar de bara en poäng före jumbon DIF) så förväntar jag mig mindre risker i spelet också.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Lör 15:00
Jitex - Djurgården
Under 2,5 mål
30 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *