Chelseas försvar kan få problem med Napolis kontringar

Med Napoli brukar man veta vad man får – ett kontringsbaserat 3-5-2 och få ändringar i startelvan. Så länge Chelsea inte spelar ovanligt defensivt och inte är särskilt sugna på bortamål så känns det som att Napolis taktik passar Chelsea illa. Napoli brukar vara riktig svårpenetrerade när de ställer upp för att försvara och Chelsea har haft trubbel som spelförande lag hela säsongen. Samtidigt envisas Villas Boas med sin höga backlinje och det kan utnyttjas på kontring av Napolis snabba och tekniska topptrio Cavani – Lavezzi – Hamsik.

Chelseas försvar har varit sårbart länge och Terrys medverkan (han är 50/50 för ikväll) gör ingen större skillnad. David Luiz är en total säkerhetsrisk och om Cole inte kommer till spel så lär ännu en spela i Bosingwa. Det har länge ryktats om att en del av spelarna har problem med Villas Boas och hans taktik, och det hade inte förvånat mig om det stämmer som det har sett ut på planen. 1-1 mot Birmingham senast var en av många besvikelser. I nuvarande form har jag svårt att se dem ta 3 poäng på ett kokande Stadio San Paolo, inför de ökänt galna napolitanarna. Napoli är väldigt svårslagna här och har spelat respektlöst i CL trots att de är nykomlingar. Ett betydligt bättre engelskt lag i Man City besegrades hemma i november.

Då första matchen i slutspelsmöten ändå brukar vara åt det försiktigare hållet så föredrar jag att ta bort kryssrisken. Napoli (0) spelas på asian handicap till 1,71 hos Expekt. Pengarna tillbaka vid oavgjort.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Tis 20:45
Napoli - Chelsea
Napoli (0)
21 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *