”Snälla” Swansea blir foulade mest igen

Jag har spelat ett par statistikspel i Swanseas matcher förut och jag snöar in mig i dessa spel främst av två anledningar: Swansea är duktiga på att regelbundet vinna bollinnehavet och att dra på sig mindre fouls än sina motståndare. Förutom att Swansea har en hel drös småväxta spelare i startelvan så är förstås deras stora bollinnehav en stark faktor till att de blir foulade mest.

Jag spelar flest orsakade regelöverträdelser: Blackburn (-1,5) till 1,85 hos Expekt då just Blackburn har dragit på sig näst flest fouls i ligan med sina 178 stycken. Det är 13,84 st/match. Swansea däremot är överlägset snällast i ligan med sina 103 fouls. Det är bara 7,92 st/match. Swansea drar i snitt på sig 4,38 fouls mindre än sina motståndare. Swansea har dragit på sig åtminstone 2 mindre fouls än motståndaren i hela 11 av deras 13 matcher och Blackburn har dragit på sig minst 2 mer i 10 av deras 13 matcher.

Wigan leder foulsligan och de ”vann” foulsen mot Swansea med hela 19-9. Även i tuffa bortamatcher mot Man City (3-10), Chelsea (12-16) och Liverpool (5-15) har de gjort klart minst fouls. Nu möter de ett pressat Blackburn som kommer att kämpa som djur. Swansea kommer nog ha mest boll och har tekniska spelare som kan tvinga såna som Salgado, Olsson och Lowe att foula. Även utan ovårdade N’Zonzi på plan kan den här gå in.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Lör 16:00
Blackburn - Swansea
Flest orsakade regelöverträdelser: Blackburn -1,5
30 kr

1 kommentar till “”Snälla” Swansea blir foulade mest igen

  1. John den skrev:

    Lagom bra timing att lägga det spelet. Bara andra gången den här säsongen som Swansea inte har blivit foulade mest och t.o.m första gången de fick ett rött kort =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *