Hårt spelande Leeds kan få problem med Arsenals finlirare

Härligt att FA-cupens tredje omgång börjar spelas idag och för oss som gillar engelsk fotboll så kan det nästan kännas lite högtidligt nu när de största lagen kommer in i cupen. Många intressanta möten idag med skrällchans. Ett sånt är Arsenal – Leeds och där har jag hittat ett spel. Lägg ihop en jävla anamma med överlägset motstånd och jag tror vi kan få se ett par varningar för Leeds. Leeds över 15,5 varningspoäng spelas till 1,85 hos Unibet. 10 poäng ges för gula kort och 25 för röda.

De som har sett Leeds spela har säkert märkt att de spelar med mycket attityd och vilja. Det för med sig en del bra saker som många sena upphämtningar och nyligen en lång förlustfri svit. Dock resulterar det i en hel del kort med. De ligger i topp i the Championship när det gäller både antal fouls (336 st – snällaste laget Watford ligger på 212 st) och gula kort (53 st – Scunthorpe & Watford ligger sist med ynka 24 st). De snittar 2,5 gula kort per match och drar på sig lite fler borta än hemma. I fjolårets lyckade FA-cupkampanj drog de på sig 2 gula borta mot Man United, 2 hemma mot Spurs och 6 stycken i returmatchen på White Hart Lane.

Wenger lär rotera lite i startelvan idag men oavsett vilka han skickar ut så vet vi vilken typ av fotboll de kommer att spela. 2 gula räcker för att spelet ska gå in, och då de möter ett sånt bollskickligt lag som Arsenal så känns risken stor att de förr eller senare kommer för sent in i en närkamp, eller tvingas dra på sig ett kort när de blir bortspelade.  Lägg till att Leeds försvar ofta är en riktig hönsgård och är bra på att tabba sig (vad annars när de har både Andy O’Brien och Neill Collins i laget?).

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Lör 13:45
Arsenal - Leeds
Leeds över 15,5 varningspoäng
24 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *