Handikappsspel på Mora testas än en gång

Det har börjat bli en vana för mig att tippa på KAIS Mora med en del måls försprång och även idag måste jag testa det i daladerbyt mot ojämna Falun. Jag spelar Mora +5 (asian handicap) till 1,85 hos Betsson, vilket betyder att jag får pengarna tillbaka om Falun ’bara’ vinner med 5 bollar.

De flesta andra bolags linor ligger på 4,5 till samma odds så jag kände att det var för bra för att motstå när Betsson t.o.m ger oss pengarna tillbaka om Mora förlorar med 5 bollar. Hos vissa bolag, t ex. Bet365, är oddset på Mora +4,5 t.o.m lägre än oddset för Falun -4,5 just nu.

Det är flera grejer förutom linan som också lockade mig. Det är ett daladerby vilket kan göra matchen tightare. Mora vill nog även ha revansch för 1-12-förlusten mot Falun i en träningsmatch i somras. Mora är mycket bättre nu och har Edberg tillbaka i laget. Även om Falun har ett bättre lag så tror jag inte det blir en sån utskåpning igen. Mora har haft en rätt bra vecka med en fin seger mot Dalen, som har varit ännu bättre än Falun hittills, och en respektabel 4-7-förlust i Linköping där matchen avgjordes först i 3:e.

Jag gillar Faluns lag men de är inte alltid att lita på. På senare tid har de följt upp ett bra resultat med ett sämre flera gånger (vinst nere i Helsingborg – förlust hemma mot Umeå, bortavinst mot Storvreta – hemmaförlust mot ett Pixbo utan Calebsson, förlust i Warberg – utklassning av Täby hemma). Kanske är de lite för kaxiga efter Täbysegern senast? De verkar inte gilla att vara storfavoriter men Mora gillar säkert att inte ha nåt att förlora. Falun vann mot bottenlagen Mullsjö och Balrog, men inte på ett övertygande sätt.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Sön 16:00
KAIS Mora - Falun
Mora (+5)
26 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *