Dags att analysera min dåliga form lite

Det sägs ju att många använder bloggandet som en slags terapi så jag tänkte att jag får lufta lite tankar om min senaste form, eller brist på den, och se om det blir lättare att ta nya tag efteråt. Efter ett bra augusti och början på september så gick det rakt åt skogen och 5 vinster på 22 tips är inget annat än horribelt. Förutom en dålig period ungefär samma tid förra hösten så har min form generellt varit ganska jämn. Jag kände att jag var tvungen att gå igenom mitt tippande och se vad jag har gjort snett. Jag tänkte också att jag lika gärna kan lägga upp det här på bloggen så att alla ser. Kanske kan jag få intressanta åsikter från någon som läser eller möjligen kan jag ge något tips på hur man inte ska göra =)

Så här har mitt tippande gått den senaste tiden (klicka för att förstora):

Johns senaste tips


Jag har även skrivit mina tankar kring varför tipsen inte har gått in. Förutom att man ibland bara har en dålig period där inget vill gå in så har jag hittat några återkommande mönster:

 • Jag har tippat för många helöppna matcher utan någon klar favorit. Oddsen har suttit ganska jämnt och även flera (alldeles för många) draw no bet-spel har förlorats.
 • Jag tenderar att spela lite väl många specialspel, på t.ex. antal hörnor och kort, bollinnehav och liknande, även om det har gått hyfsat under tidigare perioder. Fast statistiken talar för en sak och jag har känsla för ett spel så kan såna spel vara beroende av för många faktor.
 • Något jag brukar göra i vanliga fall är att verkligen sätta mig in i hur matcherna kan utvecklas beroende på förutsättningarna. Den senaste tiden känns det som om jag har lagt vissa tips som bara ser bra ut på ytan och där jag inte har tänkt till lika noga på djupet. Det var väl ett tag där jag kände att jag fick ut för lite tips för att jag överanalyserade allt, men kanske analyserade jag för lite ibland? Det är väl dessa jag har markerat som ’dålig känsla’ eller ’dåligt tänkt’ på bilden.
 • Uttrycket play to your strengths dyker också upp lite. Jag brukar försöka utnyttja de trevliga statsen vi får fram över vårt tippande och har märkt att jag sätter majoriteten av mina överspel i fotbollen. När jag kollade igenom så såg jag att jag har satt de 10 senaste spelen på över 2,5 mål men bara spelat ett sådant under min dåliga period. Underspelen av alla dess slag brukar jag dock inte lyckas bra med men ändå har jag spelat fler sådana i olika sporter. Inte det bästa valet får jag säga.

Kommentarer av alla dess slag uppskattas.

2 kommentarer till “Dags att analysera min dåliga form lite

 1. Niklas den skrev:

  En sak kan ju kanske vara att dra ner på antalet spel, vissa dagar har du ju både två och tre spel.

  När det inte riktigt går som man tänkt kan det vara bra att minska antalet totalt för att vända trenden.

  För övrigt är det bara att analysera och åter analysera sitt spelande för att se om det finns något som bryter av och som gjort att det gått som det gått.

 2. John den skrev:

  Det är nog ingen dum idé att minska antalet. Har kanske varit för het på att hitta formen igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *