Brasilien har bra chans att nå final

Nu börjar det bli hög tid att få in lite långtidsspel innan VM drar igång på fredag. Jag tror hårt på att Brasilien går långt i år då de har en fin blandning av skill och stabilitet och undviker de tyngsta utmanarna fram tills en eventuell final. Jag spelar på att Brasilien tar sig till final till 3,40 hos Sportingbet.

Alla kanske inte gillar Dungas version av Brasilien men han får jobbet gjort i alla fall. Han har ett bra facit hittills med segrar i Copa America, Confederations Cup och den sydamerikanske VM-kvalgruppen. Det är mer fokus på gruppen än innan och stjärnlirare som Adriano och Ronaldinho har fått stanna hemma. Försvaret känns stark där samspelade Intertrion Maicon, Lucio och Julio Cesar utgör grunden. Duktige Juan har dessutom spelat mycket ihop med Lucio och de kan varandras spel vid det här laget. Ett stort plus är att de äntligen har en riktig världsmålvakt som kan bli avgörande under slutspelet. Även om de kanske kunde ha haft nåt mer offensivt wild card på bänken så har de som vanligt kvalitet framåt. I Luis Fabiano har de måltjuven som behövs för en lyckad turnering och duon Kaka/Robinho kan trots mindre lyckade säsonger alltid få saker att hända.

Även om de har hamnat i det uttjatade och löjligt döpta ’dödens grupp’ så ska det mycket till om Brasilien inte går vidare. Både de uddlösa portugiserna och de ojämna ivorianerna underpresterar ständigt och Nordkorea kan inte ses som ett realistiskt hot. I slutspelet är det svåraste motståndet de kan få innan final Holland (kvartsfinal) och England/Frankrike (Semifinal). Holland har inte alls samma kvalitet i bredden eller djupet och ett mindre skrämmande försvar. England har ofta svårt mot tekniska och spelskickliga lag och Frankrike imponerar sällan nuförtiden trots bra material att välja bland. Final för Brasilien känns realistiskt. Den andra förhandsfavoriten Spanien hamnade på den betydligt svårare delen av slutspelsträdet och det skulle inte förvåna mig alls om de slås ut tidigare än väntat.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Fre 16:00
- - -
Brasilien når final
37 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *