Wigan skärper till sig och nöter ner Harlequins

Det är toppen mot botten i rugbyns Super League ikväll mellan Wigan Warriors och Harlequins. Jag kan inte tänka mig annat än en hemmavinst och frågan är bara med hur mycket. Harlequins har kommit lite på slutet men är mest ett hot hemma i London och ett Wigan som lär fått sig en utskällning efter en slarvigt genomförd cupmatch senast ska ha god chans att klara handikappet. Wigan (-20) finns till 2,00 hos Ladbrokes.

Wigan har ett par skadeavbräck, bl a. Roberts och Goulding som båda har gjort en hel del tries, men har en bred trupp och många spelare som kan leverera. Ainscough har dessutom kallats tillbaka från sitt lån hos Castleford där han gjorde 4 tries på 7 matcher. Han är lite suspekt defensivt men är duktig framåt.

Wigan vann med 50-34 borta mot Sheffield Eagles, som spelar i divisionen under, i cupen förra veckan men gav bort okaraktäristiskt många poäng. Coachen lär inte ha varit glad och idag lär laget ha skärpt till sig och kommer nog inte underskatta motståndet på samma sätt. Defensiven lär ha övats på lite extra men i vanliga fall brukar den vara svårforcerad. Harlequins har fått tillbaka en del spelare och har sett bättre ut på senare tid. De är dock väldigt tafatt borta och har bara snittat ynkliga 5 poäng per match. Wigan snittar 42 poäng hemma och har klarat handikappet -20 i 5 av sina 6 hemmamatcher (mot Leeds Rhinos vann de ”bara” med 20 poäng). Jag har svårt att se Harlequins klara mer än 2 tries ikväll och om Wigans offensiv gör som de brukar så borde de klara handikappet.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Fre 21:00
Wigan Warriors - Harlequins
Wigan (-20)
46 kr

2 kommentarer till “Wigan skärper till sig och nöter ner Harlequins

  1. John den skrev:

    Riktigt störande hur Wigan kapitulerade fullständigt i andra halvlek. 24-6 i halvtid och de hade all boll och tröttade ut Harlequins rejält. 26-38 efter full tid mot bottenlaget efter en massa klantiga misstag.

  2. Daniel den skrev:

    svårt att förstå vad som hände där. Topplaget lyckas enbart ta två poäng efter halvtid mot bottenlaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *