Egypten blir för svårt för underpresterande Kamerun

Igår fick vi se en av favoriterna i Afrikanska mästerskapen, Elfenbenskusten, åka ut och idag kommer garanterat en till försvinna när Egypten – Kamerun möts. Egypten har varit det överlägset bästa laget hittills i turneringen medan Kamerun inte har imponerat på mig alls. Jag måste testa 2,45 (Expekt” href=”http://media.expekt.com/affiliates/redirect.aspx?pid=43940&bid=1872″ target=”_blank”>Expekt) på att Egypten vinner på ordinarie tid.

Kamerun har med nöd och näppe tagit sig vidare till kvartsfinal. Efter den dåliga insatsen mot Gabon (0-1) lyckades de göra tillräckligt för att få en vinst (3-2) mot Zambia och oavgjort mot Tunisien (2-2). De har ett bra lag på papperet men har inte lyckats få spelet att stämma, framför allt är försvarsarbetet under all kritik. Många av målen de släppt in har varit stora tabbar och det hjälpte inte ens att gamle Song, som legat bakom ett par, bänkades senast. Skicklige Kameni i mål måste undra vad han behöver göra för att hålla nollan. Ett plus för laget är dock att de har lyckats hämta upp underlägen vid flera tillfällen.

Det har däremot gått bättre för Egypten, trots att de saknar storspelare som Amr Zaki och Aboutrika. De startade starkt med 3-1 mot Nigeria och har gått som tåget sedan dess med bara 3-poängare. De har vunnit de 2 senaste mästerskapen och jag förväntar mig att de tar sig långt i år igen. De har en fin kontinuitet i laget där coachen och en stor del av spelarna har varit med länge. De har en fin lagkänsla och är mer organiserade och disciplinerade än sina konkurrenter. Kamerun behöver verkligen öka kvalitén på sitt spel, och täta försvaret betydligt, om de ska ha nån chans mot dem. Egypten vann två gånger mot dem i förra mästerskapet (4-2 och 1-0) så de vet vad som krävs och har en pyskologisk fördel.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Mån 17:00
Egypten - Kamerun
1
50 kr

1 kommentar till “Egypten blir för svårt för underpresterande Kamerun

  1. John den skrev:

    Kunde inte Geremi slarvat bara ett par minuter tidigare? Typiskt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *