Höjdpunkter från rekordmatchen mellan Frölunda – Färjestad (video)

Två misstag från färjestadsklubbor gjorde att Frölunda kunde göra två mål inom loppet av 12 sekunder i första perioden. Färjestad reducerade i slutet av andra genom Per Åslund, men redan minuten efter kopplade hemmalaget nytt grepp om matchen när Fredrik Petterson satte 3-1. Till slut kunde Frölunda vinna rekordmatchen med 4-1 och stor matchhjälte blev Fredrik Petterson som noterades för totalt 3 mål.

Matchen spelades utomhus på den gamla ”Nya Ullevi”. Detta är första gången som en elitseriematch spelas utomhus. 31 144 såg matchen vilket är nytt Europarekord för en ishockeymatch. Det gamla rekordet sattes 2007 då 30 076 såg matchen mellan Bern och Lagnau.

Matchen fick avbrytas vid två tillfällen på grund av oroligheter. Jag hörde på sportradion att folk som köpt biljetter valde att gå hem för att de inte kom in eller för att de var oroliga för egen säkerhet.. trist!

Samtliga målskyttar, skottstatistik med mera kan ni läsa om här.

2 kommentarer till “Höjdpunkter från rekordmatchen mellan Frölunda – Färjestad (video)

  1. Tråkigt för Frölunda. Svenska ishockeyförbundet överväger att inte godkänna publiksiffran för alla kom inte in. Och då vet man inte exakt hur många som såg matchen. Och de i Tyskland som hade det ”tidigare” rekordet kan inte vara glada om de blir blåsta på rekordet om någon annan tar det utan att siffran stämmer 🙂

  2. Daniel den skrev:

    Det var ju lite kaotiskt på nya Ullevi ett tag. Ganska många som köade och missade första perioden. Men lärdom kommer väl av detta. tror inte att det är sista matchen som spelas så här då intresset blev skyhögt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *