Stokes direkta spel gör det svårt för Pompey

Ett revanschsuget Stoke möter idag ett Portsmouth som desperat behöver poäng för att hänga med nere i botten.

Senaste gången Stoke spelade hemma tappade de en 2-0-ledning mot Wolves till 2-2. Förra veckan tappade de också en ledning – 1-0 mot Hull blev till 1-2 på övertid. Det lär därför vara ett taggat hemmalag som är ute efter en seger. De brukar lyckas bra hemma mot lag som inte ligger i toppen och Pompey ser ut som en lämplig uppgift.

Pompey skulle verkligen behöva få med sig nåt hem till sydkusten eftersom de inte har råd att hamna efter de andra lagen i botten. Ett kryss skulle annars ses som ett bra resultat, men de behöver egentligen en vinst. Jag tror dock att de får det svårt. De har haft det svårt mot andra direkt spelande lag som gärna spelar fysiskt och satsar på fasta situationer. Hittills har de förlorat mot både Bolton och Blackburn. På bortaplan har de haft det lättare mot lag som Hull & Wolves, som inte har lyckats få igång nåt vidare bra anfallsspel regelbundet. Stoke är som bekant mästare på att spela fysiskt och Pompeys försvar kommer få det tufft. Det kommer att blåsa en del i Stoke idag också, vilket kan göra det extra lurigt dessutom.

Pompey har också svårt att göra mål så ettan på Stoke till 2,34 Betfair känns värd att testa.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Sön 17:00
Stoke - Portsmouth
1
67 kr

2 kommentarer till “Stokes direkta spel gör det svårt för Pompey

  1. John den skrev:

    Inte så rättvist kanske, men jag tar 1-0 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *