Anders Lindbäck vinner målvaktsmatchen

Målvaktens roll är väldigt viktig i ishockey. Det kunde man inte minst se i gårdagens match mellan New York Islanders och Anaheim Ducks. Av någon anledning vilade Ducks förstamålvakten Jonas Hiller och det förlorade man matchen på enligt mig. Inom loppet av en minut och 39 sekunder i slutet av första perioden gjorde hemmalaget tre mål. Curtis McElhinney byttes ut efter att endast ha räddat nio av tolv skott. Hiller spikade igen när han kom in men Ducks lyckades bara göra 2 mål och förlusten var ett faktum.

Pekka Rinne har varit given etta i Nashville Predators mål, men efter att han skadade sig för ett tag sedan har svenske Anders Lindbäck fått chansen. Sedan dess har Nashville vunnit sex matcher under ordinarie tid och förlorat en efter förlängning. Lindbäck har varit helt suverän och bara släppt i 1,49 mål i snitt dessa matcher. Räddningsprocenten har legat på smått otroliga 94,9.
Nashville spelade så sent som igår vilket kan vara till deras nackdel. Dock har de 7-3-1 på ”back to backs” denna säsong. Anfallsspelarna Matthew Lombardi, Patric Hörnqvist och David Legwand ser ut att missa matchen på grund av skada vilket är tunga avbräck.

Målvakten i Los Angeles Kings Jonathan Quick har varit väldigt bra under hösten med en räddningsprocent på 92,9. Hans självförtroende kan emellertid vara naggat i kanten. I förlustmatchen mot Minnesota Wild nyligen stod han för två jätteblunders när han var ute och skulle spela bort pucken med klubban. I senaste matchen mot St. Louis Blues släppte han in hela fem mål på 30 skott (räddningsprocent: 83,3). I matchen mot St.Louis, som saknade sex stycken nyckelspelare,  tog Los Angeles ledningen med 1-0 och 2-1 båda efter spel i 5 mot 3, ändå förlorade man med 6-4.
Los Angeles är ett av ligans bästa hemmalag, men på bortaplan är man desto svagare. Fem spelare rapporteras vara skadade.

Nashville spelas som vinnare till 2,50 i odds på Bet365.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Sön 02:00
Nashville Preds. - LA Kings
1
29 kr

1 kommentar till “Anders Lindbäck vinner målvaktsmatchen

  1. John den skrev:

    Det gick sisådär för den där Lindebäck. Utbytt efter 10 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *