FC Helsingborg har inte imponerat mot de bättre lagen

FC Helsingborg (1,56) känns som alldeles för stora favoriter med tanke på säsongsinledningen och att de inte trivs bra mot Dalen. Norrlänningarna har vunnit 7 av de 10 senaste mötena och bara förlorat en under ordinarie tid. Dalen (Moneyline) till 2,80 hos Betsson spelas då de känns vassare framåt och jag tror de kan ställa till med problem på kontring.

IBK Dalen har sett bättre ut än väntat hittills med tanke på att de tappade flera duktiga spelare inför säsongen. Men de har visat fin inställning och förutom silvret i Champions Cup så har de tagit fina segrar mot Warberg, Pixbo och Linköping (efter förlängning). 4-4 mot Jönköping sist var en missräkning men viktiga spelare som Peder Bodén och Alm fick utgå i början av matchen.

FC Helsingborg har känts mindre heta då de ”bara” vunnit hemma mot bottenlagen Jönköping och Mullsjö. De har inte imponerat mot något av de bättre lagen och 17 mål på 5 matcher (ett snitt på 3,4 mål) är klart underkänt om man ska jaga slutspelsplats. Laget har många duktiga talanger men känns för ungt för min smak. Rutinerade spelare som Kivilehto, Nede, Toivoniemi, Gullstand och Hagman har lämnat. Räknar man bort herrar som Helgesson, Johnson och Kukkola så är de flesta spelare 23 år eller yngre. Klarar ett sånt ungt lag att uppfylla de höga förväntningarna?

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Tillbaka
Lör 16:00
FC Helsingborg - IBK Dalen
IBK Dalen (Moneyline)
10 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *