Wigan ska kunna öppna säsongen starkare än vanligt

Wigan är inte kända för att starta Premier League-säsongen starkt, men jag tycker förutsättningarna ser bättre ut nu. Martinez lär fortsätta med 3-4-3-taktiken som blev en sån succé i våras då de tog 7 segrar på de senaste 9 matcherna (varav skalper mot bl.a. Man United och Arsenal). 3-4-3 verkade passa spelarmaterialet bättre och de såg genast vassare ut framåt då motståndarna var obekväma med att möta den taktiken.

En annan skillnad nu är att laget inte tappat nån viktig kugge som de brukar göra. Rodallega har lämnat men var inte viktig ifjol och Moses är kvar ännu och med i truppen. De har dessutom gjort två intressanta värvningar i strikern Koné och talangfulla Arsenal-lånet Miyaichi.

Wigan har förlorat stort mot Chelsea en del tidigare säsonger men under 2011/12 blev det jämna möten. På DW Stadium blev det 1-1 och på Stamford Bridge vann Chelsea mycket turligt med 2-1 tack vare 2 offsidemål. Jag tror Wigan kan stå upp bra idag med och oddset på Chelsea känns för lågt, speciellt då de spelar borta. De har bara vunnit 1 av sina 9 senaste bortamatcher och deras ligaform allmänt under Di Matteo har inte övertygat heller. Lite osäkerheter i laget då Oscar och Hazard är nya och Torres förväntas göra målen efter en blek fjolårssäsong.

Wigan +1 (asian handicap) testas till 1,76 hos Expekt. Pengarna tillbaka vid uddamålsförlust.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Sön 14:30
Wigan - Chelsea
Wigan +1 (asian hcp)
29 kr

1 kommentar till “Wigan ska kunna öppna säsongen starkare än vanligt

  1. John den skrev:

    Jag trodde det skulle bli ännu en skämmig storförlust för Wigan efter den starten, men nästan pengarna tillbaka i slutändan. Men vad är det med Wigan och säsongsinledningar, de verkar ha fått komplex för livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *