Southampton – Wigan bör bjuda på öppen fotboll

Jag blev förvånad att över 2,5 mål ger så mycket som 2,08 hos Bet365, med tanke på hur jag tror matchbilden kommer att bli och att det är två spelskickliga lag. Southampton förlorade med 2-3 i en ruskigt underhållande match borta mot Man City senast, och då spelade de ändå relativt konservativt. På hemmaplan brukar de ösa på rejält framåt och det är där de brukar glänsa som mest med sitt offensiva spel. De var det klart målgladaste laget på hemmaplan i the Championship ifjol med sina 49 mål på 23 matcher. Rickie Lambert, som gjorde både mest mål och assist ifjol, kommer förmodligen starta imorgon och hans fysik och kvalitet kan ställa till det för en opålitlig Wigan-backlinje.

Wigan, och speciellt nye backen Ivan Ramis, fick en mardrömsstart mot Chelsea då 0-2 kom efter bara 7 minuter. Men de spelade ändå rätt bra efter det och skapade ändå en drös chanser där de kunde ha gjort mål. Jag tror deras kontringsfotboll kan komma väl tillrätta imorrn mot offensiva Saints, så om de bara ökar skärpan så ska de nog inte gå mållösa från planen en gång till. Wigan spelar rätt brett så om de strular till sina kontringar kan Southampton själva få fina ytor att avancera på. Ifjol slutade hela 14 av Wigans 19 bortamatcher på över 2,5 mål.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Förlust
Lör 16:00
Southampton - Wigan
Över 2,5 mål
28 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *