Norge besegrar debutanterna Japan utan problem

Japan gör i år debut i A-VM i innebandy och detta blir helt enkelt en ”se-och-lära-upplevelse” för dem då de inte ska kunna ha nån chans att ta sig vidare från gruppspelet. Dagens motståndare Norge kommer att få en bekväm uppgift så Norge (-7,5) spelas till 1,85 hos Betway” href=”http://betway.com/partner?track=FB57C48F115857652493BC682B0C3C878FD43448&asset_id=338b” target=”_blank”>Betway.

Jag brukar inte gilla att lira favoriter med stort handikapp i innebandy i vanliga fall, men när det är VM så är förutsättningarna annorlunda. Det är så många storfavoriter idag så det är ingen idé att ens snegla på de vanliga 1-X-2-oddsen.

Japan har inte varit med i ett A-VM förut och deras största prestation hittills har varit en 13:e plats i B-VM 1998. Inte mycket att skryta över alltså. Ett mycket tuffare VM, mot mycket mer etablerade nationer, på en annan kontinent dessutom, lär bli för mycket för japanerna. Tränaren har det mycket ambitiösa målet att ”det i alla fall ska stanna vid tio insläppta mål” i dagens match. Det säger en hel del. Jag vet inte om de kommer att klara det målet och framåt tror jag inte att de gör mer än ett par. Handikappsspelet känns sunt.

Norge är väl ingen stornation i innebandy heller men det är en stor klasskillnad ändå. De har ju såklart storstjärnan Ketil Kronberg, SSL-spelarna Torp (Dalen) & Midtsveen (FC Helsingborg) och de rutinerade herrarna Fauskanger & Evensen som har plockat många poäng på den här nivån. Norge kommer föga överraskande ha ett fysiskt övertag över de små japanerna också.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Lör 15:00
Norge - Japan
Norge (-7,5)
26 kr

2 kommentarer till “Norge besegrar debutanterna Japan utan problem

  1. John den skrev:

    7-0 efter första perioden och 35-6 i skott till Norge. Ser ganska lovande ut 🙂

  2. John den skrev:

    18-1 slut. Trevligt att inte behöva svettas 🙂

    Generös lina/odds från Betway. 93-16 i skott säger även det en del om klasskillnaden mellan lagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *