Tveksam form och opålitligt försvar talar emot Arsenal

Arsenal har inte imponerat på mig den senaste tiden och en stor anledning är förstås deras skador på viktiga spelare. Deras offensiv ser mer uddlöst ut än på länge och försvaret är inte stabilt. Manchester City har varit det bättre laget den senaste månaden och har redan slagit Arsenal två gånger den här säsongen. Jag tror att de har en hygglig chans att ta alla poängen idag och testar Man City (draw no bet) till 2,75 hos Ladbrokes.

Arsenals fans kan inte vara för optimistiska idag då det bakre ledet idag förmodligen kommer bestå av Sagna – Campbell – Silvestre – Clichy, med den opålitlige Fabianski i målet. Mittlåset är inte det snabbaste och Silvestre & Fabianski brukar göra en del tabbar. Clichy är bra framåt men inte pålitlig defensivt. Det vattnas nog i munnen på Man Citys offensiva spelare. Lägg till att nyckelspelarna Fabregas och Arshavin saknas framåt och det ser inte så bra ut. Laget kollapsade totalt i slutet senast och att förlora när de leder 2-0 mot Wigan med 10 minuter kvar är näst intill ofattbart.

Manchester City jagar ju fjärdeplatsen och kommer nog försöka exploatera Arsenals svagheter i försvaret. När Arsenal går framåt kommer det säkert också finnas bra kontringsmöjligheter. Lagen har möts två gånger förut och Man City vann båda gångerna. Först 4-2 hemma i ligan och sen 3-0 i Carling Cup. Arsenal har fortfarande teoretisk chans på att vinna titeln men det kan väl inte vara många i laget som tror på det ännu? Frågan är om inte bortalaget kommer att komma ut hungrigare.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Tillbaka
Lör 18:30
Arsenal - Manchester City
Man City*
44 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *