Mardrömsresa för USA

Jag kan egentligen skriva en mindre essä över saker som talar emot USA ikväll. Därför känns ettan på Mexico till 1,94Betfair rätt generöst.

Matchen spelas mitt på eftermiddagen i det ökända Azteca Stadium i Mexico City, vilket lär ställa till med problem för amerikanarna. Arenan ligger på över 2 kilometers höjd över vattenytan och stadens läge gör att det inte bildas tillräckligt med blåst för att leda väck alla luftföroreningar som släpps ut där. Kombinera de ovana luftförhållandena med värmen och USA hade fått svårt även mot sämre lag än Mexico. Efter tidigare matcher har det berättats om problem som att halva laget har spytt och spelare som har hostat blod/svarta klumpar och behövt dropp efteråt.

Amerikanarna har förlorat 22 av 23 matcher i Mexico City men lyckades få oavgjort här 1997 (0-0). Då hjälpte det att de hade ett förberedande läger i liknande klimat i ett par dagar innan för att acklimatisera sig. Den chansen har de inte fått till idag.

Mexico behöver vinna idag för att öka sina chanser till att direktkvalificera sig till VM. Just nu ligger de på play-off-plats bara en poäng före El Salvador. Jag tror att de har en bra chans att vinna idag inför en fullpackad arena, med en publik som lär göra allt för att störa bortalaget, både på och utanför planen.

Spelstopp
Match
Tips
Odds
Vinst
Ons 22:00
Mexico - USA
1
51 kr

5 kommentarer till “Mardrömsresa för USA

 1. Daniel den skrev:

  Fy för att spela i Mexico City. Inte bara spela utan leva. En av världens mest förorenade städer. Jag tycker det är jobbigt när jag springer längs trafiken när jag drar en runda runt Munksjön. 1-1 i matchen nu då USA tog en överraskande ledning genom Hammarbyspelaren Charlie Davies efter bra förarbete av Landon Donovan.

  Mexico har enligt rapporter varit bättre och vi får se om de kommer dra den längsta stickan till slut.

 2. Viktor den skrev:

  Slutresultat: Mexiko-USA 2-1

 3. Viktor den skrev:

  Märks att du är engelsman.. som stavar Mexiko med ”c” 😛

 4. Daniel den skrev:

  Jag hade en flyktig tanke om det också.

 5. John den skrev:

  hehe, värst vad allt ska försvenskas. Så länge de vinner när jag tippar på dem så stavar jag gärna med hur många k som helst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *